Hoteluri in localitatile din judetul Valcea

Alte informaţii despre judetul Valcea

 • Obiective turistice
   • Casa Memoriala Anton Pann Casa care adaposteste expozitia memoriala Anton Pann, este un monument de arhitectura urbana, construit la jumatatea secolului al XVIII-lea, avand foisor si pivnita. Expozitia a incercat sa puncteze peregrinarile pe meleagurile Valcii, datand din anii 1826-1828, 1836-1840, ale celui ce a ramas in constiinta urmasilor drept „fiul Pepelei cel istet ca un proverb” si care a fost „dascal de musichie” la scoala organizata pe langa Episcopia Ramnicului. Program program de vara (aprilie - octombrie) : zilnic 10,00 - 18,00, luni inchis program de iarna (noiembrie - martie): zilnic 9,00 - 17,00, luni inchis
    Localitatea: Ramnicu Valcea
   • Cetatea Colt Cetatea Colt a fost ridicata la inceputul secolului al XIV, fiind ctitorita de cneazul Ioan Candea, asa cum era cunoscut inainte sa treaca la religia catolica si sa isi schimbe numele in kendefy. Cetatea a fost construita pentru a servi drept edificiu de aparare iar in prezent in locul falnicei constructii se afla doar ruine. Potrivit spuselor localnicilor, fantoma lui Candea inca ar mai bantui locurile pentru a se asigura ca nu exista vreun pericol, zvonuri intarite de faptul ca din donjonul constructiei se aud sunete bizare ale caror provenienta ramane necunoscuta.
    Localitatea: Suseni
   • Manastirea Govora Manastirea de maici Govora, cu hramul "Adormirea Maicii Domnului", este una dintre cele mai vechi manastiri din tara. Nu este cunoscuta data exacta a cladirii sale, dar sapaturi arheologice au descoperit o fundatie de cladire din secolul XIV, care apoi a fost folosita pentru a construi pe ea o noua manastire. Este amplasata la poalele dealului Cosul Mare, pe raza comunei Mihaiesti din judetul Valcea, la 6 km de Baile Govora si la 18 km de Rm. Valcea, pe fosta mosie Hinta. In cadrul muzeului manastirii sunt expuse icoane pe lemn din secolele XVIII - XIX, icoane pe panza, un clopot din timpul lui Vlad Tepes, obiecte si vase liturgice, obiecte privind istoria tiparului.
    Localitatea: Baile Govora
   • Muzeul de arheologie si arta religioasa Gh.Petre-Govora Muzeul a fost infiintat in anul 1973. "Colectia de arheologie carte si arta veche romaneasca a preotului Gheorghe Petre - Govora", care timp de peste trei decenii a cercetat plaiurile valcene si a adunat un bogat si interesant material arheologic, numismatic, obiecte de arta si carte veche romaneasca. Parterul cladirii, compus din patru camere, este rezervat arheologiei, iar etajul contine expozitia de carte veche romaneasca, icoane pictate pe lemn si sticla din secolele XVII-XIX si obiecte de arta crestina.
    Localitatea: Baile Govora
   • Muzeul de Arta Cladirea in stil eclectic, construita in 1940 de arhitectii G. Simotta si V. Lupu, a fost vila de resedinta a familiei Simian. Expozitia permanenta a Muzeului de Arta, reuneste lucrari de valoare de pictura si de sculptura romaneasca, apartinand unor artisti de renume de la sfarsitul secolului al XIX-lea : N. Grigorescu, Nicolae Vermont, Sabin Popp, Ipolit Strambu , Sava Hentia, Ion Georgescu, F.Storck. Din prima jumatate a secolului XX, muzeul detiine lucrari de Gh.Petrascu, N.Tonitza. Th.Pallady, C.Michailescu. A doua jumatate a secolului XX, cuprinde in expunere lucrari ale pictorilor: H.Catargi, I.Tuculescu, Florin Niculiu, Margareta Sterian, Michaela Eleutheriade, Lucia Dem. Balacescu, Corneliu Baba, Camil Ressu, Horia Bernea, Virgil Almasanu, Dan Hatmanu, Sabin Balasa, Ion Salisteanu, Paul Gherasim, Ion.Grigorescu, Marin Gherasim, Viorel Margineanu etc. si cateva lucrari de sculptura dintre care se remarca prin calitatea artistica, cele realizate de George Apostu, Ovidiu Maitec si Costel Badea. Muzeul poseda un tablou din Scoala venetiana din prima jumatate a secolului al XVIII-lea.
    Localitatea: Ramnicu Valcea
   • Muzeul de Istorie a Judetului Valcea Muzeul de Istorie a Judetului Valcea este adapostit in cladirea fostei „Scoli cu ceas”, un edificiu reprezentativ pentru orasul Ramnicul, din secolului al XIX-lea. Colectiile expozitiei permanente sunt dispuse cronologic, dezvaluind vizitatorilor anii de vietuire neintrerupta pe aceste locuri, care se intind de-a lungul vaii Oltului, la poalele Carpatilor. Expozitia permanenta se deschide cu marturii arheologice din epoca paleolitica, neolitica si din cea a bronzului expuse intr-o realizare grafica moderna
    Localitatea: Ramnicu Valcea
   • Muzeul Satului Valcean Muzeul Satului Valcean exista din anul 1974 cand era un sat muzeu, menit suprafata de 8 hectare, imaginea functionala a unei asezari rurale traditionale, cu toate institutiile sale social-culturale. Astazi muzeul este format din patru sectoare: - Gospodarie - Mestesuguri - Social/cultural - Constructii specializate Program program de vara (aprilie - octombrie) : zilnic 10,00 - 18,00, luni inchis program de iarna (noiembrie - martie): zilnic 10,00 - 17,00, luni inchis
    Localitatea: Ramnicu Valcea
   • Parcul Dendrologic Mihaiesti Parcul Dendrologic Mihaiesti se afla in localitatea cu acelasi nume din judetul Arges si se intinde pe o suprafata de circa 57 de hectare. Parcul a fost amenajat intre anii 1895-1900, si este considerat rezervatie naturala datorita speciilor de plante, arbusti si arbori care se gasesc aici. Printre exemplarele sale, vizitatorii vor putea admira bradul caucazian, pinul, gorunul, ienuparul de Virginia, arborele pagodelor, stejarul rosu si nu numai.
    Localitatea: Mihaiesti
   • Parcul Mircea Cel Batran In centrul orasului se afla Parcul Mircea cel Batran. Intrarea principala este strajuita din 1970 de statuia domnitorului Mircea cel Batran, opera a sculptorului Ion Irimescu. In parc se gaseste Casa Socoteanu, ridicata in sec. al XVIII-lea, imobil reprezentativ pentru zona Olteniei de Nord, actual Palat al Copiilor si fost sediu al primariei municipiului. Monumentul Independentei a fost dezvelit la data de 17 mai 1915, este opera sculptorului I.Iordanescu si cinsteste eroii valceni cazuti in Razboiul de Independenta, precum si pe soldatii si ofiterii morti in timpul campaniei din 1913.
    Localitatea: Ramnicu Valcea
   • Parcul Zavoi Parcul Zavoi este unul din cele mai vechi parcuri din tara organizate ca atare, datand din anul 1850. In parc, printre copacii seculari, se afla Lacul Zavoi, un restaurant, precum si sediul Teatrului Municipal Ariel. La intrarea in parc se gaseste Monumentul domnitorului Barbu Stirbei, opera a profesorului Constantin Mihailescu din anul 1920. Tot in parc se afla si "Fantana lui Turbatu", construita de C. Maldarescu, zis "Turbatu" in 1844, centrul adunarii revolutionare de la 29 iulie 1848 cand, pentru prima data intr-un cadru oficial, a fost intonat actualul imn de stat al Romaniei, "Desteapta-te!, romane".
    Localitatea: Ramnicu Valcea

  Cauta hoteluri in booking.com

  Turism prin Imagini