Hoteluri in localitatile din judetul Harghita

Alte informaţii despre judetul Harghita

 • Obiective turistice
   • Expozitia etnografica In casa de cultura putem vedea o frumoasa expozitie etnografica, cu aproape 2000 de obiecte expuse. Holul casei de cultura gazduieste expozitia permanenta a lui Páll Lajos, pictor din Corund. Cele 27 de tablouri expuse prezinta viata oamenilor din "Tinutul Sarii".
    Localitatea: Praid
   • Baile Mezotermale Apa sulfurico-calcica, avand concentratie de sare ridicata este adusa aici prin tevi de fier de la distanta de 1,4 km, dintr-un puţ forat de 2200 m adancime. Bazinele in aer liber avand cca. 1200 m2 suprafata primesc zilnic 46.000 l apa, avand temperatura de 46 °C. Baile mezotermale din Praid se afla la sud de drumul judetean 13A, la 200 de metri de intrarea in salina, vizavi de moara de sare, la poalele nordica ale dealului "Sohata".
    Localitatea: Praid
   • Baile Tusnad Statiune balneoclimaterica renumita, amplasata la o altitudine de 650 m la poalele masivului vulcanic Harghita, in jurul Lacului Ciucas de pe malul stang al Oltului, Baile Tusnad beneficiaza de un climat subalpin, cu aer curat, ozonizat si temperatura media anuala de 6oC. Pe langa posibilitatile de tratament cu ape minerale carbogazoase, mofete (emanatii naturale de CO2), aerosoli, exista si posibilitati de agrement: lacul Ciucas si excursii pe jos la lacul vulcanic Sf. Ana.
    Localitatea: Tusnad
   • Biserica Catolica Biserica Catolica din Miercurea Ciuc este cea mai veche cladire religioasa din oras. A fost construita in 1758 si este o constructie in stil baroc.
    Localitatea: Miercurea Ciuc
   • Biserica ortodoxă Este considerat a fi un monument cultural şi arhitectural.
    Localitatea: Borsec
   • Biserica reformata Biserica reformata se gaseste pe partea stanga a drumului judetean care duce la Gheorgheni nr. 13 B. Biserica a fost construita in secolul XV si apoi reconstruita intre anii 1790-1796. Are suprafata de 170 m2. Are doua clopote si o orga.
    Localitatea: Praid
   • Biserica Romano-Catolica A fost construita in 1800. In 1782 in Praid au trait 130 catolici, peste 100 de ani numarul lor a crescut la 500. In 1994 a inceput constructia unei noi biserici romano catolice, care s-a incheiat in 1998. Biserica a fost sfintiita pe 16 septembrie2001 de catre Mgr. Jakibinyi György arhiepiscop de Alba Iulia.
    Localitatea: Praid
   • Bustul lui Gál Sándor Bustul lui Gál Sándor se afla in apropierea centrului orasului si este opera sculptorului local Nagy Odon. Colonelul Gal Sandorr a fost unul dintre eroii miscarii revolutionare pasoptiste. Monumentul a fost dezvelit la 15 martie 1998.
    Localitatea: Miercurea Ciuc
   • Capela Jezus Capela se afla la capatul dealului "Szalvator" (Koszoruko), in valea paraului Mare, pe teritoriul satului de odinioara "Gyarosfalva", in apropierea izvoarelor tamaduitoare, se afla Capela Jezus Szive. Micuta capela (3,5 x 3,5 m), dateaza din sec. XIII, fiind reconstruita in sec. al XVI-lea. Tavanul original din 1677 se pastreaza la un muzeu din Budapesta, ceea ce se vede in capela, tavanul din casete pictate, este o copie fidela a originalului.
    Localitatea: Odorheiu Secuiesc
   • Casa memoriala Áprily Lajos Poetul si traducatorul Aprily Lajos a trait intre anii 1887 si 1967. A copilarit in Praid, desi s-a nascut la Cluj Napoca. Casa memorială Áprily Lajos a fost inaugurata la 19 octombrie 1991 si prezinta obiecte personale si manuscrise ale poetului.
    Localitatea: Praid

  Cauta hoteluri in booking.com