Hoteluri in localitatile din judetul Buzau

Alte informaţii despre judetul Buzau

 • Obiective turistice
   • Statiunea Sarata-Monteoru Aflata la o altitudine de 86 m, Statiunea Sarata Monteoru beneficiaza de un climat bland, fiind recomandata persoanelor care sufera datorita stresului cotidian. Cel mai apropiat oras mare este Buzau, la 20 de kilometri distanta Factorii terapeutici naturali sunt reprezentaţi de izvoare cu ape minerale sarate, iodurate, bromurate, calcice, magneziene, sulfuroase, cu o mineralizare totală de 188-513 la mie, namolul mineral de depunere din izvoarele naturale sulfuroase, climatul de cruţare. Rezultate remarcabile sunt obtinute in special la tratarea afectiunilor aparatului locomotor , afectiunilor ginecologice, gastrointestinale si hepato-biliare. Staţiunea are o baza de tratament, modernizata dupa ultimile standarde in materie, este dotata cu aparatura medicala performanta, de ultima generatie.
    Localitatea: Sarata Monteoru
   • Barajul Siriu Barajul Siriu se afla in zona localitatii Siriu, la jumatatea drumului dintre orasele Buzau si Brasov, si reprezinta o constructie impresionanta. Barajul se afla intre masivul Siriu si masivul Podu Calului si masoara 122 de metri in inaltime si 570 de metri in lungime. Dupa ridicarea constructiei a fost necesara schimbarea rutei drumului DN 10 pe linia de contur a lacului, construindu-se in acest fel si mai multe viaducte.
    Localitatea: Siriu
   • Biserica Banu Biserica Banu a fost construita in 1722 ca asezamant monahal, pe locul unei alte foste bisericii. Numele provine de la dregatoria ctitorului, Andronic Cantacuzino, devenit mare ban in 1593. In existenta sa a trecut prin cateva procese de renovare. In 1884 a fost repictata de o echipa de pictori, care ii includea pe Gheorghe Tattaresc si pe unchiul sau Nicolae Teodorescu. In acelasi an s-a transformat din manastire in biserica parohie.
    Localitatea: Buzau
   • Casa Vergu-Manaila Casa Vergu-Manaila este cea mai veche cladire din Buzau. Este fosta rezidenta a boierului cu acelasi nume, atestata documentar pentru prima data in 1794. Aceasta a fost restaurata intre 1971 si 1974. Astazi adaposteste colectia muzeului de ethnografie. Structura tematica a expozitiei permanente prezinta ocupatiile fundamentale (agricultura si cresterea animalelor), ocupatii secundare (viticultura, sericicultura, pescuit, vanatoare) si ocupatiile casnice (alimentatie, prelucrarea fibrelor textile, confectionarea imbracamintei), precum si mestesugurile populare traditionale (finisarea tesaturilor, olarit, prelucrarea lemnului, pietrarit).
    Localitatea: Buzau
   • Lacul Vulturilor Lacul Vulturilor este cunoscut si sub numele de Lacul Fara Fund si reprezinta un lac periglaciar situat in Muntii Siriului, o grupare muntoasa a Carpatilor de Curbura. Lacul poate fi gasit la altitudinea de 1.420 de metri si si-a capatat numele dupa legenda lui Alexandru Vlahuta care a scris in Romania Pitoreasca ca in acest loc vulturii isi invata puii sa zboare in fiecare primavara. Pentru a ajunge aici se face trecerea prin Valea Neagra, drumul realizandu-se in circa 3 ore.
    Localitatea: Buzau
   • Muzeul Chihlimbarului Muzeul Chihlimbarului se afla in localitatea Colti, situata la circa 13 kilometri de Patarlagele, si a fost construit in anul 1973. Cladirea a fost construita asemenea unei case taranesti iar in interiorul sau sunt expuse colectii de chihlimbar, de flori de mina, diverse roci, pietre semipretioase, fosile, documente privind exploatarea chihlimbarului si nu numai. Expozitia aceasta este una rara pentru Romania si printre putinele din intreaga lume, fiind una dintre atractiile turistice ce nu trebuie ratate.
    Localitatea: Patarlagele
   • Palatul Comunal Palatul Comunal este simbolul orasului si sediul Primariei. Constructia a fost inceputa in 1899, dupa un proiect de Al. Savulescu. Acesta a supervizat lucrarile pana in 1902 cand a fost inlocuit de Kafsinski. Cladirea a fost terminata in 1903 si inaugurata in prezenta regelui Carol I. Cladirea a fost restaurata dupa cutremurul din 1977 si 1989. In fata cladirii se afla un monument comemorativ al revolutiei din 1907.
    Localitatea: Buzau
   • Parcul Crang Parcul Crang este cel mai mare si mai important parc din orasul Buzau. Acopera o suprafata de 10 hectarea la marginea vestica a orasului. Parcul se continua cu padurea Crang. A fost amenajat in a doua jumatate a secolului XIX. In Crang se afla un monument dedicat istoriei Buzaului, mai multe sculpturi, un lac, cateva discoteci, locuri de joaca si un colt al sahistilor. Restaurantul Crang din parc a fost construit in 1897. Cladirea are un stil arhitectural specific zonei Chiojdu
    Localitatea: Buzau
   • Vulcanii Noroiosi Vulcanii Noroiosi se afla in judetul Buzau si se intind pe o suprafata de aproximativ 30 de hectare, reprezentand un fenomen unic in Romania. Aici se afla cratere in miniatura care se formeaza cu ajutorul gazelor naturale din adancul pamantului, oferind o priveliste covarsitoare. Zona este in principiu stearpa, in jur aflandu-se doar cateva plante care s-au adaptat mediului deloc prietenos. Turistii care se apropie de un vulcan poate auzi bolboroseala produsa la contactul dintre gazele naturale si namol.
    Localitatea: Buzau

  Cauta hoteluri in booking.com